Søg Pletliste Ansvarsfraskrivelse KontaktChokolade på tøj

Start altid med at fjerne det værste med en kniv. Efterfølgende kan man generelt fjerne pletterne med rensemidlet Tabort (glycerin). Tørre pletter kan meget ofte fjernes med en tør neglebørste.
  • Hvis tøjet tåler kogevask kan man, efter at have fjernet det værste med en kniv, duppe pletten med varmt sæbevand. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.
    Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.
  • Hvis tøjet skal kulørtvaskes følges samme fremgangsmåde som nævnt ovenfor. Gamle pletter behandles med glycerin og sprit. Vask derefter tøjet med et enzymholdigt vaskemiddel.
    Til hvidt tøj bruges enzymholdigt vaskemiddel med blegemiddel.
  • Skal tøjet vaskes på uldprogram kan man, efter at have fjernet det værste med en kniv, gnide pletten med æggeblomme og glycerin. Lad dette sidde og virke. Der skylles efter, først med koldt vand og derefter med varmt vand. Tøjet vaskes efterfølgende på normal vis.
  • Skal tøjet vaskes på silkeprogram, gnides pletten med sprit, og der skylles forsigtigt efter med varmt vand.

Sidder pletten på tøj, der kun må vaskes ved 40 grader, skal den forbehandles med ufarvet opvaskemiddel og derefter ligge 4-6 timer i plastpose. Er pletten der stadig efter vask, kan man bruge et affedtningsmiddel, eksempelvis motorvask, og følge vejledningen på pakken.